Boterspritsen
2015-01-23- Keuken: Duitse, Marokkaanse, Nederlandse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
- Kooktijd : 20m
Boterspritsen of spritskoek is een koekje, dat al sinds de zestiende eeuw in de Nederlanden gebakken en gegeten wordt. Oorspronkelijk komt de spritskoek uit Duitsland.
Ingrediënten
- - 200 gram bloem
- - 175 gram boter
- - 100 gram basterdsuiker
- - 1 zakje vanillesuiker
- - wat zout
Werkwijze
Stap1
Roer de boter met de suiker in een verwarmde kom tot het mengsel heel zacht is.
Stap2
Voeg dan telkens een paar lepels van de gezeefde bloem toe en roer de bloem er goed doorheen.
Ga zo door tot alle bloem gebruikt is.
Voeg het zout en het smaakje toe en spuit met behulp van een speciaal daartoe bestemde spritsspuit, langwerpige "banen" van het deeg op een met boter bestreken bakblik.
Stap3
Bak de sprits in een matige warme oven in circa 20 minuten lichtbruin en gaar en snijd het, wanneer de koek nog warm is, in kleine reepjes.
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
16 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door chefkokkin aan 27-10-2005
asalam ziet er lekker uit,maar waar koop je z’on souit?
Geplaatst door Samyrah aan 27-10-2005
Ik gebruik gewoon een slagroomspuit, wel een van goede kwaliteit.
Geplaatst door sadiye aan 04-02-2011
hoi samyrah ik heb geen spuitzak kan ik ook wat anders gaan gebruiken?
Geplaatst door miss_kouzina aan 10-11-2011
Hallo, ik ben van belgie maar ik weet niet waaar ik basterdsuiker kan vinden
Geplaatst door karma aan 08-02-2012
hoeveel graden