Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Bonenschotel – loebia

Bonenschotel - loebia

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

  • snij het vlees in kleine blokjes
  • snipper een ui, bak die glazig in een laagje olie
  • voeg het vlees toe en schroei het dicht.
  • zet het vuur laag.
  • was en rasp de tomaten en knoflook.
  • voeg deze bij het vlees
  • was en snij de kesbour fijn, doe deze ook bij het vlees.
  • kruid het geheel en roer het goed door.
  • voeg netzoveel gekookt water toe, totdat het vlees onderstaat.
  • laat het vlees garen.
  • als je voorgeweekte bonen in water uit blik hebt, dan kan je die 10 minuten voor het einde bij de saus doen.
  • Gebruik je rauwe geweekte bonen, dan verschilt het van de kwaliteit /soort van de bonen hoe lang ze moeten garen.
  • Je zou ze dan gelijk met het water toekunnen voegen.
  • Of even apart in water koken.

simpel, maar wel lekker

Mobiele versie afsluiten