Bonbons geverseerd met cacaopoeder en geraspte pistache
2005-10-17- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
Heerlijke bonbons van pure chocolade geverseerd met cacaopoeder of geraspte pistache. Je kan ze ook versieren met andere noten.
Ingrediënten
- - Bonbons
- pure chocolade
- Half glas crême fraiche
- Voor de versiering:
- Cacao poeder
- Geraspte witte chocolade
- Coco's
- Geraspte pistache nootjes.
Werkwijze
Stap1
Chocolade smelten met crème fraîche Au Bain Marie.
Goed mengen
Nadat in de koelkast heeft gelegen om te koelen, maak je daar een bolletjes van ( zie de foto)
Haal die bolletje door de versiering omheen (naar keuze).
Zie de foto's
Gemiddelde waardering
(4.8 / 5)
12 keer beoordeeld
Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005
mhmmmmmmm lekker hoor, deze g aik uitproberen voor elied
Geplaatst door oemnizar aan 17-10-2005
Inscha Allah
Geplaatst door soulfa aan 17-10-2005
ziet er lekker uit
Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005
zozo ik wist nietdat oemnizar een keukenprinses is!!!! lekker hoor!
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 17-10-2005
ik wist het allang!!!!
Geplaatst door saadia29 aan 17-10-2005
Oh chocolade, heeeeeeeeeeerlijk!
Geplaatst door fati aan 17-10-2005
ik zie,geen foto’s lieve zuster kun je me die mailen aub siwan73@hotmail.com
Geplaatst door fati aan 17-10-2005
nu heb ik die foto wel sorry
Geplaatst door chefkokkin aan 17-10-2005
even een vraagje hoe lang moet het in de koelkast blijven en wordt het vanzelf ook zo stevig?
Geplaatst door chefkokkin aan 17-10-2005
en het ziet er echt goed uit !!!!!!!
Geplaatst door ceuta aan 17-10-2005
super uitgelegddd
Geplaatst door oemyasmin aan 18-10-2005
Waar kan je dit kopen? Half glas crême fraiche??
Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005
crem fraiche jkan je kopen in de supermarkt. vraag hetmaar naar waar het ligt (meestal bij de kaas)
Geplaatst door oortje31 aan 18-10-2005
GEWELDIG!! eindelijk iemand die echt weet hoe je bonbons moet maken ik ga ze zeker maken, bedankt!!
Geplaatst door chefkokkin aan 18-10-2005
Hoelang moeten het in de koelkast?
Geplaatst door oemnizar aan 19-10-2005
Chefkokkin: sorry dat ik nu pas reageer, je moet hem een uurtje of twee in de koelkast laten, en dan pas bolletjes van maken.
succes
Geplaatst door chefkokkin aan 19-10-2005
bedankt!
Geplaatst door chefkokkin aan 22-10-2005
nog een vraagje moet je veel chocola gebruiken of gewoon 1 reep , mijn zus heeft het geprobeert te maken maar ze waren nog erg vloeibaar toen ze het na 2 uur uit de koelkast haalde, moet je meer chocola gebruiken dan crême fraiche
, en kun je gewooon alle soorten gebruiken?
Geplaatst door chefkokkin aan 22-10-2005
van creme fraiche?
Geplaatst door saadia29 aan 23-10-2005
Wil ze ook graag maken, hoeveel chocolade heb je nodig?
Geplaatst door chefkokkin aan 24-10-2005
ik hoop echt dat je me kunt vertellen hoeveel chocola en creme freche je nodig hebt ik wil het graag uitproberen
alvast bedankt zuster!!!
Geplaatst door oemnizar aan 25-10-2005
Je hebt ongeveer 6 tot 8 van die pakketjes nodig, en als je ziet dat ie nog vloeibaar is, gebuik dan nog een paar reepjes er bij + crême fraiche, en dan nog een paar uurtjes in de koelkast.
en sorry dat ik jullie laat beantwoord.
succes dames
Geplaatst door sallywoman aan 25-10-2005
Gebruik je dan kleine reepjes of gewoon de standaard repen chocola.En heb je 1 bekertje of 2 of 3 nodig van creme fraiche.
Geplaatst door sallywoman aan 25-10-2005
Waar haal je die leuke papieren cupjes waar de bonbons in gaan.
Geplaatst door sallywoman aan 25-10-2005
Waar haal je die leuke papieren cupjes waar de bonbons in gaan.
Geplaatst door Rzinia aan 25-10-2005
ja ik vind alleen van die grote kuipjes
Geplaatst door sihamkleuter aan 25-10-2005
bij deblokker, hebje kleine kuipjes, en sommige marokkaanse winkels ook
Geplaatst door fessia aan 30-10-2005
Ik heb ze gisteren gemaakt, ze zijn verrukkelijk..Bedankt voor het recept Omnizar…
Nog even een vraagje Omnizar jij schrijft creme fraiche (franse woord voor slagroom), bedoelde jij daarmee ongeklopte slagroom? Want dat heb ik gebruikt. De creme fraiche die je hier in de supermarkten kunt kopen is zure room, misschien dat je dit even kunt verduidelijken voor de mensen die dit nog gaan maken. Ik heb (ongeklopte) slagroom gebruikt en dat is erg lekker geworden. Groetjes en alvast mabrouk el 3ied gewenst voor alle leden…
Geplaatst door fessia aan 30-10-2005
Dank je wel sihamkleuter voor de tip, ik heb de kleine cupjes ook gezocht en heb ze niet kunnen vinden.
Geplaatst door chefkokkin aan 01-11-2005
dus er moet helemaal geen crme freche in ik heb het 3 keer geprobeerd maar het lukte maar niet!!!! het blijft zelfs na 3 dagen in de koelkast nog vloeibaar.
Geplaatst door Boo aan 01-11-2005
Zijn ze beter met pure chocolade of is melkchocolade ook goed?
En moet het met ongeklopte slagroom zoals fessia zegt
Geplaatst door fessia aan 02-11-2005
Salaam chefkokkin, je moet ongeklopte slagroom gebruiken dat lukt wel. Ik maak ze nu nog een keer en de chocolade is al aan het stijven in de koelkast.
Boo, je kunt ook melkchocolade gebruiken, want dat heb ik ook gebruikt.
Geplaatst door Boo aan 02-11-2005
Thanks voor je snelle reactie
Geplaatst door Boo aan 02-11-2005
HMMMZZ ik ga ze ook zo maken…:)
Geplaatst door fessia aan 02-11-2005
Graag gedaan. Succes…ze zijn echt heerlijk en waren er thuis erg snel doorheen..
Geplaatst door chefkokkin aan 06-11-2005
dank je zuster
Geplaatst door Oem Ishaaq aan 12-12-2005
Ik hou niet van pure chocola. Kan je ook melk chocola gebruiken?
Geplaatst door Rzinia aan 12-12-2005
dat is hierboven ook gevraagd, kan wel staat er.
ik hou ook niet van puur en wou het ook vragen maar het is al beantwoord
Geplaatst door miss ikkie aan 13-12-2005
ik ben woensdag jarig dus ik ga gelijk morgen boodschapjes halen en gelijk uitproberen. ziet er verukkelijk uit mashallah
Geplaatst door kitchenfreak aan 17-01-2006
ik heb deze afgelopen weekend gemaakt en ze zijn perfect gelukt. Alleen die papiertjes heb ik nergens kunnen vinden. Waar kun je die halen. Ik kon alleen maar van die grote vinden. Volgende keer ga ik ze van melkchocolade maken, aangezien ik zelf niet van puur houd.
Geplaatst door assia7 aan 30-04-2010
GEWELDIG ZEG MACHALAH TBARKELAH 3LIK !!