Bloemkoekjes (Un kurabiyesi)
2008-10-12- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- *250 gram boter (kamertemp)
*half glas zonnebloemolie
*1 glas poedersuiker
*3 eetlepels maizena
*bloem totdat het een samenhangend deeg wordt.
*half glas geschaafde amandelen
*nog een beetje poedersuiker voor later erop
Werkwijze
Stap1
Verwarm je oven op 160C
Zet alle benodigheden klaar.Doe de zachte boter en de poedersuiker in een kom en kneed die met je vingertoppen goed door.Voeg daarna de zonnebloemolie en maizena erdoor en kneed die ook even door voeg er dan langzaam bloem toe zodat je een samenhangend deeg hebt. Laat het deeg 20 minuten rusten. Zet een bakblik met bakpapier klaar. Maak daarna balletjes van het deeg net als een walnoot en doop die in de geschaafde amandelen en zet het in het bakblik met tussenruimte.
Bak de koekjes totdat de onderkant beetje bruinig is.(koekjes moeten wel wit blijven!!!) Nadat de koekjes gebakken zijn zeef er poedersuiker eroverheen.Serveer ze nadat ze afgekoeld zijn.
Gemiddelde waardering
(4.8 / 5)
29 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door wiebertje aan 13-10-2008
Nou dat ziet er lekker en makkelijk uit.Dat ga ik inshallah morgen maken.
Geplaatst door najelm aan 16-10-2008
en wiebertje heb je die gemaakt? is goed lekker? dan zal ik het ook maken
Geplaatst door bloemetje* aan 26-10-2008
Is dat alles wat er in moet ? Dat is wel vrij weinig.
Geplaatst door sadiye aan 26-10-2008
ja
Geplaatst door sadiye aan 01-11-2008
wiebertje heb je deze koekjes nog gemaakt?
Geplaatst door sadiye aan 03-11-2008
ik heb ff een andere soort van de bloemkoekjes gezet deze is absoluut lekkerder..
Geplaatst door sadiye aan 18-11-2008
😀 heeft iemand deze al gemaakt?
Geplaatst door oumlaila aan 24-11-2008
Wil ze graag maken, maar zou graag willen weten wat voor glas je gebruikt, en blijft de amandelschaafsel zo plakken of moet er eiwit bovenop? Jouw recepten zien er heerlijk ui Sadiye thanks voor het delen 🙂
Geplaatst door sadiye aan 24-11-2008
ik gebruik een glas van 220 ml.de geschaafde amandelen blijven plakken.geen dank oumlaila 😉