Ingrediënten
- voor het deeg:
75 gr gesmolten boter
snufje zout
ongeveer 300ml warm water
half theeglaasje mazhar
ongeveer 700 a 800gr bloem,kan iets meer of minder zijn,ik doe het altijd op gevoel
vulling:
1 kilo geschilde en gemalen amandelen
ongeveer 300gr poedersuiker,proef de vulling en voeg eventueel wat poedersuiker bij als het niet zo zoet is
1 halve thl kaneel
half theeglaasje mazhar
1 volle eetlp boter om de vulling wat vaster te maken
groene en rode kleurstof
decoratiepillen van baukje
Werkwijze
Stap1
Eerst de amandelen schillen en malen in de keukemachine, doe het in een kom en voeg poedersuiker, kaneel en mazhar toe, beetje mengen en doe dan de boter erbij tot je een vaste vulling krijgt waar je een bolletje van kan vormen.verdeel het in 2 helften en doe bij de nee helft de rode kleurstof en bij de andere de groene kleurstof.een paar druppels maar want het is best sterk spul.dek het af met een plastic zak en laat staan tot je het nodig hebt.
Dan maak je er kleine balletjes van, iets groter dan een knikker ongeveer, en zo werk je de vulling helemaal af.
Dan ga je het deeg maken, doe de bloem in een kom en voeg zout toe, gesmolten boter, mazhar en beetje bij beetje het water, en kneed dit tot een mooi soepel deeg, ja kan iets meer of minder water nodig hebben daarom moet je het langzaam aan toevoegen.het deeg moet goed gekneed worden.
Maak er 4 bolletjes van en bedek dit met een plastic zak.
Pak 1 bolletje deeg en rol het uit op je werkblad, het moet heel dun worden.dan pak je een soort pizzasnijder waar je ook shabakia mee maakt, jullie begrijpen wel wat ik bedoel denk ik, en snijd er kleine vierkantjes van.daarop leg je in het midden 2 verschillende kleuren balletjes van het amandeldeeg en druk dit een beetje tegen elkaar zodat het niet losraakt.dan pak je de ene punt van het vierkantje en dat haal je naar het andere punt toe en dan zet je het vast met een decoratiepilletje. Zo werk je ze allemaal af en zet ze op een bakplaat.de oven voorverwarmen op 175 graden en bak de koekjes ongeveer 15 a 20 min in de oven, ze moeten licht van kleur blijven, als ze een beetje hard aanvoelen zijn ze klaar.
Je krijgt hier best veel koekjes uit, dus als je ze voor het eerst maakt kan je de ingredieten beter halveren.
ik werk op gevoel dus ik heb niet echt de maten van de ingredienten.ik hoop dat het een beetje duidelijk is