Bladerdeeg met pudding ideaal als je bezoek krijgt – Bereidingsfoto’s

2017-12-16
  • Opbrengst : 12
Beoordeel dit recept:

Bijna iedereen heeft bladerdeeg in huis en ik heb ook altijd kloppudding in huis. Dit recept van bladerdeeg met pudding is ideaal voor als je snel iets wilt meenemen voor op bezoek of je krijgt zelf bezoek en je toch iets zelf wilt maken en niet lang in de keuken wilt staan.

Ingrediënten

  • - bladerdeeg
  • - 1 geklopt ei
  • - 1 pak kloppuding vanille of andere smaak
  • - 200 g slagroom
  • - 100 ml melk
  • - geraspte amandelen

Werkwijze

Stap1

1 pak kloppuding vanille of andere smaak. Kloppen met 200 g slagroom en 100 ml melk. Als op verpakking staat dat je moet mixen met 200 ml dan gebruik je alleen slagroom. En leg in de koelkast tot je bladerdeeg afgekoeld is.

Stap2

Laat bladerdeeg ontdooien. Snij ze door midden en dan nog een keer door midden en leg twee vierkantjes op elkaar. Zoals je op de foto ziet. Smeer er dan wat geklopt ei over en strooi wat amandelen erop. Je hoeft er geen gaatjes in te prikken zodat het mooi bol word als het uit de oven komt. Als je bladerdeeg vellen opelkaar legt hoef je het ook niet te plakken. Tijdens het bakken plakt het zelf op elkaar. Bak het in een voor verwarmde oven oo 180 graden tot het goudbruin wordt. Bladerdeeg met pudding ideaal als je bezoek krijgt - Bereidingsfoto's

Stap3

Laat het dan goed afkoelen en snij ze dan open. Doe wat pudding in de spuitzak en spuit wat pudding op de onderkant. Leg de boven erop en strooi er wat poedersuiker over. Bladerdeeg met pudding - Bereidingsfotos 1

Nou makkelijker kan echt niet ☺

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 145
Beoordeel dit recept

145 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Raaz aan 16-12-2022

    Voor hoeveel personen is dit recept of hoeveel plakken bladerdeeg?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.