Bladerdeeg met pudding ideaal als je bezoek krijgt – Bereidingsfoto’s
2017-12-16- Keuken: Belgische, Franse, Marokkaanse, Nederlandse
- Gang:Dessert, Lunch, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 12
Bijna iedereen heeft bladerdeeg in huis en ik heb ook altijd kloppudding in huis. Dit recept van bladerdeeg met pudding is ideaal voor als je snel iets wilt meenemen voor op bezoek of je krijgt zelf bezoek en je toch iets zelf wilt maken en niet lang in de keuken wilt staan.
Ingrediënten
- - bladerdeeg
- - 1 geklopt ei
- - 1 pak kloppuding vanille of andere smaak
- - 200 g slagroom
- - 100 ml melk
- - geraspte amandelen
Werkwijze
Stap1
1 pak kloppuding vanille of andere smaak. Kloppen met 200 g slagroom en 100 ml melk. Als op verpakking staat dat je moet mixen met 200 ml dan gebruik je alleen slagroom. En leg in de koelkast tot je bladerdeeg afgekoeld is.
Stap2
Laat bladerdeeg ontdooien. Snij ze door midden en dan nog een keer door midden en leg twee vierkantjes op elkaar. Zoals je op de foto ziet. Smeer er dan wat geklopt ei over en strooi wat amandelen erop. Je hoeft er geen gaatjes in te prikken zodat het mooi bol word als het uit de oven komt. Als je bladerdeeg vellen opelkaar legt hoef je het ook niet te plakken. Tijdens het bakken plakt het zelf op elkaar. Bak het in een voor verwarmde oven oo 180 graden tot het goudbruin wordt.
Stap3
Laat het dan goed afkoelen en snij ze dan open. Doe wat pudding in de spuitzak en spuit wat pudding op de onderkant. Leg de boven erop en strooi er wat poedersuiker over.
Nou makkelijker kan echt niet ☺
Gemiddelde waardering
(3.3 / 5)
145 keer beoordeeld
Geplaatst door Raaz aan 16-12-2022
Voor hoeveel personen is dit recept of hoeveel plakken bladerdeeg?