Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Bladerdeeg met gehakt en aardappel

Bladerdeeg met gehakt en aardappel

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook de aardappel met een beetje bter en zout naar smaak en stamp het fijn.

Marineer het gehakt met de kruiden en bak deze rul in een koeken pan met de ui in fijne stukjes gesneden.

Gooi het gehakt door de gestampte aardappel en snijd de peterselie heel fijn en meng deze er ook door heen.

Knip de Loempiavellen in de lengte zodat je 2 gelijke stroken krijgt.

Vul de strook met een beetje aardappel vulling en rol op tot het eind. Besmeer het eind met een los geklopt eitje en maak dicht.

De linker en rechter uiteinde rol je naar binnen toe en druk je in de vulling.

Wees niet bang dat het mengsel er uit komt, dat gebeurt niet.

Je krijgt dus sigaar vormpjes.

Je kan natuurlijk ook gewoon in de vorm van een loempia rollen, maar maak ze dan niet te dik!!.

Succes!!

Mobiele versie afsluiten