Bladerdeeg met gehakt en aardappel

2006-02-06
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg (Loempiavellen)
    1 kilo aardappelen
    500 gram gehakt
    1/2 bosje peterselie
    1 grote ui
    1 dessert lepel komijn
    1 dessert lepel rode paprike poeder
    1/2 dessert lepel zwarte peper
    1/2 dessert lepel zout

Werkwijze

Stap1

Kook de aardappel met een beetje bter en zout naar smaak en stamp het fijn.

Marineer het gehakt met de kruiden en bak deze rul in een koeken pan met de ui in fijne stukjes gesneden.

Gooi het gehakt door de gestampte aardappel en snijd de peterselie heel fijn en meng deze er ook door heen.

Knip de Loempiavellen in de lengte zodat je 2 gelijke stroken krijgt.

Vul de strook met een beetje aardappel vulling en rol op tot het eind. Besmeer het eind met een los geklopt eitje en maak dicht.

De linker en rechter uiteinde rol je naar binnen toe en druk je in de vulling.

Wees niet bang dat het mengsel er uit komt, dat gebeurt niet.

Je krijgt dus sigaar vormpjes.

Je kan natuurlijk ook gewoon in de vorm van een loempia rollen, maar maak ze dan niet te dik!!.

Succes!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • Mini broccoli taartjes - quiches van 12 cm met room

    Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

  • Loempia met gehakt

    Loempia met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 06-02-2006

    Ziet er lekker uit 😀

  2. Geplaatst door risala aan 07-02-2006

    moet je deze in een friteuse bakken ? Ziet er zeker lekker uit, ben het van plan om het straks of morgen uit te proberen.

  3. Geplaatst door culimam aan 09-02-2006

    Ziet er heerlijk uit en is weer eens iets anders.

  4. Geplaatst door zahira aan 10-02-2006

    het is echt heerlijk en ook makkelijk.
    ze ijn erg verslavend, als je eraan begint, blijf je eten.
    je kan ze in de friteuse doen, of met olie besprenkelen en in de oven.

  5. Geplaatst door ReceptenChick aan 12-10-2006

    Ziet er heerlijk uit ga ik zeker proberen.

  6. Geplaatst door cheba_tourirtia aan 06-01-2009

    ziet er heerlijk uit

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.