Ingrediënten
- 500 gram schapenvlees ( het lekkerst die kleine ribbetjes)
500 gram spliterwten
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 tomaat
2 grote winterwortels
1 knolselderij
2 grote aardappels
bosje peterselie
zout en peper
kruidenbouillonblokjes (KNORR)
Werkwijze
Stap1
BISMILLAH !!!!
Was de spliterwten en laat ze een poosje in het water staan.
Vul een grote soeppan voor 3/4 met water en laat deze vast koken samen met het vlees en de kruiden
Snijdt ondertussen de groenten in grove stukken, maak niet uit hoe groot, later wordt de soep toch gepureerd.
Doe dit in de pan en voeg de spliterwten toe. Laat het geheel zo'n 1 1/2 à 2 uur koken.
Haal het vlees uit de pan, en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
LET OP ! Indien je vlees met botjes gebruikt, zorg dan wel dat je ook de botjes verwijdert. Anders zonde van je staafmixer.
Voeg het vlees weer toe.
Lekker met vers brood. De liefhebber kan er olijfolie aan toevoegen. Ik Hollandse kaaskop echter vindt het lekkerder zonder
TIP: In een snelkookpan gaat het veel sneller . Let dan wel goed op kook het in één keer gaar, want meestal als je de druk van de pan hebt gehaald, verbrandt het snel en dat zou toch zonde zijn.