Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Bijenkorf brood

Bijenkorf brood

Heerlijke Bijenkorf brood, Je doet de bloem in een grote kom maak een kuiltje in het midden dan voeg je alle ingrediënten toe en kneden tot je een soepel deeg krijgt die een beetje plakkerig is, laat het deeg rijzen tot hij verdubbeld is.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Je doet de bloem in een grote kom maak een kuiltje in het midden dan voeg je alle ingrediënten toe en kneden tot je een soepel deeg krijgt die een beetje plakkerig is, laat het deeg rijzen tot hij verdubbeld is.

Maak kleine bolletjes naast elkaar zoals op de foto staat, bestrijk de bolletjes met ei en bestrooien met sesam en bak ze in de oven op 200 graden. Je kan als je wil de siroop over de bijenkorf gieten na het bakken.

Siroop:
200 ml water + 100 g suiker + vanillesuiker
zachtjes laten koken gedurende 15 min

Mobiele versie afsluiten