Ingrediënten
- * 1 kilo bloem
* 250 gram ongezouten roomboter(kamertemperatuur)in kleine mini blokjes gesneden..
* 250 gram poedersuiker
Werkwijze
Stap1
Verwarm je oven op 170 C.
Doe de bloem in een grote bakblik en doe het in de oven en laat het 1 uur zo met af entoe roeren (ong elke 10 min) bakken maar moet niet bruin worden mag wel beetje verbruinen endan neem je je bakblik of andere glazen vierkante blik.
Zeef de warme bloem in je bakblik en doe daar gelijk je boter bij en ga met je vingertoppen de bloem en boter roeren wel snel je hand zal iets verbranden endaarna doe je de poedersuiker erbij en roer het met je handen goed totdat alles goed bijelkaar is endan duw je het helva goed op je bakblik heel goed aanduwen moet hard zijn..
Nadat de helva lauw is kan je hem gaan snijden in blokjes of schuin.
Bewaar het in de diepvries.
Je kan ook de helft gaan doen van het recept. Het is beter om de stukjes helva de volgende dag eruit te halen en in een bord tedoen, want dan zijn ze meer harder gaat het er makkelijker uit. Het kan wel wat breken.