Beyaz un helvasi
2009-07-26- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- * 1 kilo bloem
* 250 gram ongezouten roomboter(kamertemperatuur)in kleine mini blokjes gesneden..
* 250 gram poedersuiker
Werkwijze
Stap1
Verwarm je oven op 170 C.
Doe de bloem in een grote bakblik en doe het in de oven en laat het 1 uur zo met af entoe roeren (ong elke 10 min) bakken maar moet niet bruin worden mag wel beetje verbruinen endan neem je je bakblik of andere glazen vierkante blik.
Zeef de warme bloem in je bakblik en doe daar gelijk je boter bij en ga met je vingertoppen de bloem en boter roeren wel snel je hand zal iets verbranden endaarna doe je de poedersuiker erbij en roer het met je handen goed totdat alles goed bijelkaar is endan duw je het helva goed op je bakblik heel goed aanduwen moet hard zijn..
Nadat de helva lauw is kan je hem gaan snijden in blokjes of schuin.
Bewaar het in de diepvries.
Je kan ook de helft gaan doen van het recept. Het is beter om de stukjes helva de volgende dag eruit te halen en in een bord tedoen, want dan zijn ze meer harder gaat het er makkelijker uit. Het kan wel wat breken.
Gemiddelde waardering
(2.6 / 5)
5 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Fessia aan 28-07-2009
Hoi Sadiye,
ben gek op helva, dus ga het zeker een keertje maken.. Bedankt voor het recept. Ps. wist niet dat het zo gemakkelijk was 😀
Geplaatst door Fessia aan 28-07-2009
Weet je trouwens zeker dat het 250 gram boter en poedersuiker is voor een kilo bloem? Lijkt me wel wat weinig..
Geplaatst door sadiye aan 28-07-2009
Hoi Fessia, ja ik heb deze gemaakt van de helft met 500 gram bloem en hij is gelukt alleen ging het wel wat breken toen die helva eruit deed de 2de dag breekte wat minder maar er kan denk ik wel 50 gram meer van boter+poedersuiker erin om het beter vaster te maken.Fessia ga je helva nu maken?
Geplaatst door sadiye aan 28-07-2009
Ik vind deze helva de 2de dag lekkerder smaken er zit dan een aparte geurtje in 😀
Geplaatst door sadiye aan 28-07-2009
het is beter ongezoute boter te gebruiken voor zoete dingen anders proef je die zout zo 😀