Besbousa

2008-10-05
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 300 gr. Fijne smieda
    1 glas olie
    1 glas suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 zakje bakpoeder
    melk
    honing en boter

Werkwijze

Stap1

Doe de smieda, olie, suiker, vanillesuiker en bakpoeder in een grote kom.

Doe er melk bij goed roeren (gewoon met een lepel) totdat het een glad beslag wordt niet te dun.

Dan laat je het ff staan.
Doe het dan in een ronde vorm.
30 tot 40 minuten in de oven op 180 graden. Als de bovenkant een mooie goudbruine kleur krijgt dan is ie klaar.

Doe in een klein kommetje de honing en de boter, ff in de magnetron laten smelten. Dit meteen over de Besbousa gieten als ie uit de oven komt. Dan trekt het er goed in.

Lekker Lekker.

Je kan ook andere dingen er op doen zoals noten of stroop. Ik vind persoonlijk de boter met honing het lekkerst.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door Farouza aan 05-11-2008

    ziet er lekker uit
    ik ga het zeker proberen

  2. Geplaatst door saskia aan 06-11-2008

    hoeveel melk en hoeveel honing en boter gebruik je dan? wil het ook proberen te maken maar heb niet echt een goed gevoel voor wanneer een deeg goed is. heb daarom altijd de precieze maten nodig. 🙂

  3. Geplaatst door yarit aan 06-11-2008

    mmmm ziet erlekker uit

  4. Geplaatst door Mi_is_si_moi aan 04-12-2008

    Heb m gemaakt.. heerlijk!

  5. Geplaatst door fatima 1 aan 06-12-2008

    kan ik dit ook invriezen een paar dagen,totdat ik bezoek heb,weet iemand dat

  6. Geplaatst door fatima 1 aan 06-12-2008

    ik wil hem zo gaan maken,maar krijg dinsdag bezoek,dan heb ik het al druk genoeg

  7. Geplaatst door shma1 aan 06-03-2009

    hoi wat voor olie gebruik je?

  8. Geplaatst door Sally aan 13-05-2009

    Ik gebruik altijd zonnebloemolie.
    SUCCES

  9. Geplaatst door koken20 aan 29-08-2009

    wat is smida?

  10. Geplaatst door gerda aan 29-08-2009

    smida is griesmeel/semoule
    dit recept staat er nog een keer op die is ook erg lekker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.