Besbousa
2008-10-05- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- 300 gr. Fijne smieda
1 glas olie
1 glas suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
melk
honing en boter
Werkwijze
Stap1
Doe de smieda, olie, suiker, vanillesuiker en bakpoeder in een grote kom.
Doe er melk bij goed roeren (gewoon met een lepel) totdat het een glad beslag wordt niet te dun.
Dan laat je het ff staan.
Doe het dan in een ronde vorm.
30 tot 40 minuten in de oven op 180 graden. Als de bovenkant een mooie goudbruine kleur krijgt dan is ie klaar.
Doe in een klein kommetje de honing en de boter, ff in de magnetron laten smelten. Dit meteen over de Besbousa gieten als ie uit de oven komt. Dan trekt het er goed in.
Lekker Lekker.
Je kan ook andere dingen er op doen zoals noten of stroop. Ik vind persoonlijk de boter met honing het lekkerst.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Farouza aan 05-11-2008
ziet er lekker uit
ik ga het zeker proberen
Geplaatst door saskia aan 06-11-2008
hoeveel melk en hoeveel honing en boter gebruik je dan? wil het ook proberen te maken maar heb niet echt een goed gevoel voor wanneer een deeg goed is. heb daarom altijd de precieze maten nodig. 🙂
Geplaatst door yarit aan 06-11-2008
mmmm ziet erlekker uit
Geplaatst door Mi_is_si_moi aan 04-12-2008
Heb m gemaakt.. heerlijk!
Geplaatst door fatima 1 aan 06-12-2008
kan ik dit ook invriezen een paar dagen,totdat ik bezoek heb,weet iemand dat
Geplaatst door fatima 1 aan 06-12-2008
ik wil hem zo gaan maken,maar krijg dinsdag bezoek,dan heb ik het al druk genoeg
Geplaatst door shma1 aan 06-03-2009
hoi wat voor olie gebruik je?
Geplaatst door Sally aan 13-05-2009
Ik gebruik altijd zonnebloemolie.
SUCCES
Geplaatst door koken20 aan 29-08-2009
wat is smida?
Geplaatst door gerda aan 29-08-2009
smida is griesmeel/semoule
dit recept staat er nog een keer op die is ook erg lekker