Ingrediënten
- 1kg bloem
50gr gist
80gr suiker
80gr boter
450cc water
10gr zout
2 eieren
Werkwijze
Stap1
- Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje
- Breek de gist in een weinig lauw water en doe hem in het kuiltje
- Doe er de eieren bij, de rest van het water en de suiker
- Strooi het zout op de buitenkant van de randen van de bloem
- Het geheel kneden tot een homogene massa
- Doe het deeg in een kom, dek af met plasticfolie en zet op een warme plaats gedurende 15 minuten
- Rol het deeg uit in 3 lange worsten en snij 10 gelijke delen uit elke worst
- Laat een uur rijzen onder een droge doek (nu hebben ze de grootte van een gebakken Berlijnse bol)
- Verhit de friteuse op 180 graden
- Leg de bollen heel voorzichtig in het frietvet en draai ze 4 keer, zodat ze langs alle kanten goudbruin zijn, gedurende 8 minuten
- Laat ze een beetje afkoelen, snij ze open en besmeer met banketbakkersroom
- Sluit de bollen en bestrooi met bloemsuiker