Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Beren cake

Beren cake

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Maak het beslag volgens de algemene bereidingswijze. Strooi over het bereide beslag de geraspte chocolade en de cacaopoeder.

Voeg het water toe en roer het geheel voorzichtig door. Doe het beslag in de cakevorm. Dek de springvorm af met aluminiumfolie.

Bak de cake de eerste 45 minuten met de aluminiumfolie. Bak de cake daarna in 30-45 minuten gaar en bruin (totale baktijd: 75-90 minuten).

Stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen.

Leg de afgekoelde chocoladecake op een bord met de onderzijde boven.

Maak met de biscuitjes, hagel, kokos en jam een berensnoet op de cake.  

Oventemperatuur: Elektrische oven: 200 °C Heteluchtoven: 185 °C Gasoven: stand  4

Mobiele versie afsluiten