Batbouts
2012-09-22- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 1:30 u
Ingrediënten
- - 250 gr tarwemeel
- 100 gr patent meel
- 1/4 koffielepeltje zout
- 1 eetlepel bakkersgist
- 1 groot glas lauw water
Werkwijze
Stap1
Meng de twee meelsoorten door elkaar, maak een kuiltje in het midden en voeg zout en gist toe.
Voeg daarna geleidelijk het lauwe water toe en kneed tot het deeg glad en homogeen is. Verdeel het deeg in grote ballen en leg een bal op een met bloem bestoven werkplek, en rol de bal uit tot een plak.
Steek er met behulp van een glas cirkels uit van cm diameter. Je kunt hiervoor het beste een theeglas gebruiken. Leg de batbouts op een met bakpapier bekleed plaat. Dek ze af met bakpapier en laat ze rijzen. Bak ze in een koekenpan op een zacht vuur. Zodra de batbouts zich gaan opblazen moet je ze snel omdraaien. Indien nodig kan je voor het bakken olie in de pan verhitten maar dit hoeft niet perse.
Je kan de batbouts lekker opdienen met Marokkaanse thee, boter, kaas of honing
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
6 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend