Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Basmati rijst met kippenvleugels

Basmati rijst met kipvleugels

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meng de kipvleugels met de kruiden in de pan, snipper de ui en de teentjes knoflook, die ook erbij doen. Gehakte peterselie, 1/2 blokje knorr en 2 tl smen (ranzige boter), en laat alles effe braden. Wel blijven roeren om verbranden te voorkomen!

Daarna doe je 2 glazen water erbij en 2 tl tomatenpuree, alles goed vermengen, deksel erop en laat het rustig koken.

Dan wanneer de kip bijna gaar is doe je de rijst erbij in de pan en giet je weer 2 glazen water. Laat de rijst alle water opnemen (natuurlijk met deksel erop) niet te lang want dan verbrand alles!! Je kijkt of de rijst gaar is of niet, zoniet giet je een glas water erbij, laat het koken tot de saus ingedikt is en serveren maar

Wedden dat jullie het lekker vinden...............

Neem wel een goede geurige Basmati rijst , en wees zuinig met zout omdat je bouillonblokje gebruikt, je wilt toch geen zoutige eten op tafel zetten.

Ik hoop dat het jullie smaakt……

 

Mobiele versie afsluiten