Basmati rijst met kippenvleugels
2005-10-12- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- - 6-8 kipvleugels
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- peterselie
- beetje zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gember
- 1 tl kurkuma
- beetje peper
- beetje saffraanpoeder
- 1/2 blokje knorr van kip
- beetje smen (ranzige boter)
- 2 tl tomatenpuree
- olie
- water
- 300 gr basmatirijst
Werkwijze
Stap1
Meng de kipvleugels met de kruiden in de pan, snipper de ui en de teentjes knoflook, die ook erbij doen. Gehakte peterselie, 1/2 blokje knorr en 2 tl smen (ranzige boter), en laat alles effe braden. Wel blijven roeren om verbranden te voorkomen!
Daarna doe je 2 glazen water erbij en 2 tl tomatenpuree, alles goed vermengen, deksel erop en laat het rustig koken.
Dan wanneer de kip bijna gaar is doe je de rijst erbij in de pan en giet je weer 2 glazen water. Laat de rijst alle water opnemen (natuurlijk met deksel erop) niet te lang want dan verbrand alles!! Je kijkt of de rijst gaar is of niet, zoniet giet je een glas water erbij, laat het koken tot de saus ingedikt is en serveren maar
Wedden dat jullie het lekker vinden...............
Neem wel een goede geurige Basmati rijst , en wees zuinig met zout omdat je bouillonblokje gebruikt, je wilt toch geen zoutige eten op tafel zetten.
Ik hoop dat het jullie smaakt……
Gemiddelde waardering
(3.3 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sadiye aan 24-08-2009
himmmmmmmmmmmmm