Basbousa, lekker zoet griesmeel gebak voor in de ramadan.
Ingrediënten
- - 3 limonadeglazen fijne griesmeel
- 1 limonadeglas grove griesmeel
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 zakjes bakpoeder
- 3 eetlepels mazhar
- 1 1/5 glas suiker
- 250 gr naturel yoghurt
- 100 gr gemalen amandelen
- 250 gr gesmolten boter
Siroop:
- 2 limonadeglazen suiker
- 1 1/5 glas water
- 1 eetlepel citroensap
- honing
Decoratie:
- Hele amandelen
Werkwijze
Stap1
Alle ingrediënten samen mengen. Bedek een bakblik met bakpapier. Je kunt evt. een ronde of rechthoekige bakblik gebruiken. Ik zelf gebruik een ronde. Dan half bakken in de oven. Dus niet goudbruin laten worden.
Daarna de amandelen erop leggen zodat wanneer je de koek snijd elk stukje een amandel heeft. Giet daarna gelijk de helft van de siroop over de koek heen en doe de schaal terug in de oven.
Na het goudbruin bakken van de koek de rest van de siroop er overheen gieten. Voor een mooi zicht kun je de koekjes het beste in ruitjes snijden en dan apart in een papieren koek of cakevormpje leggen.
Veel succes!!!!