Dit is mijn eigen recept voor basbousa. Ik heb ookal anderen zien staan maar, ik dacht laat ik die van mij ook maar toevoegen kijken hoe deze bevalt bij men.
Ingrediënten
- - Longdrinkglas: 1 Glas griesmeel (fijn),
- - 2 glazen meel,
- - 1 glas yoghurt,
- - 1 glas olie,
- - 1 glas suiker,
- - 2x bakpoeder zakjes,
- - 1 zakje vanillesuiker,
- - 1 ei,
- - mazhar 2 a 3 druppels (oranjebloesemwater te koop bij Marokkaanse winkels,
- - stukjes walnoot.
- Glazuur:
- - 2 glazen suiker,
- - 1 glas water,
- - 2 x theelepel honing.
Werkwijze
Stap1
alles in grote kom mengen. Dan in een ovenschaal (daar doe ik het altijd in) bakken op 130°. als de basbousa mooie goudbruin is aan de bovenkant en als je een mes insteekt en niets kleeft eraan dan is die klaar.
Glazuur: alles samen mengen in een pannetje totdat de suiker helmaal is opgelost.
De basbousa laten afkoelen en dan de glazuur er overheen gieten.