Basbousa met glazuur
2009-10-27- Keuken: Marokkaanse, Syrische
- Gang:Dessert, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Dit is mijn eigen recept voor basbousa. Ik heb ookal anderen zien staan maar, ik dacht laat ik die van mij ook maar toevoegen kijken hoe deze bevalt bij men.
Ingrediënten
- - Longdrinkglas: 1 Glas griesmeel (fijn),
- - 2 glazen meel,
- - 1 glas yoghurt,
- - 1 glas olie,
- - 1 glas suiker,
- - 2x bakpoeder zakjes,
- - 1 zakje vanillesuiker,
- - 1 ei,
- - mazhar 2 a 3 druppels (oranjebloesemwater te koop bij Marokkaanse winkels,
- - stukjes walnoot.
- Glazuur:
- - 2 glazen suiker,
- - 1 glas water,
- - 2 x theelepel honing.
Werkwijze
Stap1
alles in grote kom mengen. Dan in een ovenschaal (daar doe ik het altijd in) bakken op 130°. als de basbousa mooie goudbruin is aan de bovenkant en als je een mes insteekt en niets kleeft eraan dan is die klaar.
Glazuur: alles samen mengen in een pannetje totdat de suiker helmaal is opgelost.
De basbousa laten afkoelen en dan de glazuur er overheen gieten.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
9 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Azzouzi aan 02-11-2009
Wat voor glas gebruik je?
Geplaatst door maroccia aan 02-11-2009
ik heb bij de ingrediente neergezet Longdrinkglas
Geplaatst door ibtitar aan 12-05-2010
he azzouzi, zo heet ik ook van mijn achternaam. Waar kom je vandaan?
Geplaatst door amchichi aan 28-08-2010
waar kom je vandaan ik ben ook azouz
Geplaatst door Azzouzi aan 19-09-2010
Ik kom uit Casablaca, en jij?