Basbousa
2012-02-09- Keuken: Arabische, Marokkaanse
- Gang:Dessert, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 60m
Ingrediënten
- - 325 gr suiker
- 3 eieren
- 350ml olie
- zakje vanille suiker
- een zakje bakpoeder
- 500ml (magere) yoghurt
- 1 kg tarwe griesmeel (van koopmans of dr oetker)
Decoratie
- 5 lepels abrikozenjam
- amandelschaafsel of cocosrasp of iets wat jezelf lekker vind!
Werkwijze
Stap1
Doe 325 gr suiker mixen met 3 eieren. Daarna doe je 350ml olie erbij, zakje vanille suiker en 500ml (magere) yoghurt erbij doen, weer mixen. Als laatst doe je 1 kg tarwegriesmeel erbij (van koopmans of dr oetker) en een zakje bakpoeder erbij. dit moet je weer goed mixen. Je pakt een bakblik en vet die in met olie of boter, stuif er wat paneermeel over. Verwarm de oven voor op stand 3, doe de mix in het bakblik en bak het af voor ca. 45 min
En ter decoratie doe je 5 lepels abrikozenjam (opwarmen in pannetje) eroverheen met daarboven amandelschaafsel of cocosrasp of iets wat jezelf lekker vind!.
Zelf vind ik Basbousa met cocos het lekkerste.
Suc6 en mocht je het uitgeprobeerd hebben laat me weten hoe het heeft gesmaakt!.
Sabrina
Gemiddelde waardering
(3.9 / 5)
11 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Ja -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Lady_Riffia aan 04-03-2012
ziet er lekker uit. doe je geen mazhar hier in?