Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

Ik loop al een tijd rond met het idee om naast mijn nasiballetjes ook eens bamischijfjes te maken. En afgelopen week was het dan zover, ik heb ze gemaakt! En wat het handige is, ik maakte het met de overgebleven bami die ik de dag ervoor had gegeten. Zo heb je twee dagen plezier van je maaltijd en dat is fijn als je druk bent met je werk, kinderen, sporten etc. Voor de bami gebruikte ik een van de vernieuwde mixen van Honig.: bami speciaal.

Ik ben normaal gesproken niet van de pakjes en zakjes zoals jullie inmiddels wel weten, maar toen ik zag dat Honig alle e-nummers uit de maaltijdmixen heeft gehaald en ook een stuk minder zout gebruikt, wilde ik dat wel weer eens proberen. En dat is goed bevallen! Ik voegde er nog wel wat ketjap aan toe en lekker veel groenten. Zo zie je maar dat ook ik wel eens kies voor makkelijk, zeker als het een kruidenmix is waar geen rommel in zit. Ik ben dus blij dat Honig dit heeft ingezet, zo kan ik na een drukke dag ook eens kiezen voor een verantwoorde maaltijdmix.

Omdat het de eerste keer was dat ik ze maakte heb ik geen video gemaakt, maar als hier behoefte aan is, kan ik dat uiteraard alsnog een keer doen. Laat het weten hieronder of op mijn facebookpagina of instagram!

Dit recept is voor 1 dag bami voor 3 personen en daarnaast nog ca. 16 bamischijfjes voor de volgende dag. Die kun je bijvoorbeeld serveren met ovenfrietjes, chilisaus en een salade.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Maak voor de eerste dag de bami door de mienestjes te koken volgens de verpakking. Bak ondertussen in een wok of grote hapjespan de kipfiletblokjes (als je die gebruikt,) in wat olijfolie aan alle kanten goudbruin. Voeg de bamigroenten en paprikablokjes toe en roerbak dit tot het wat slinkt. Bak de ketjap nog even mee. Giet de mienestjes af en meng door de bami. Snijd indien gewenst wat kleiner. Houd hiervan ongeveer een kwart apart en eet de rest lekker op met satésaus, chilisaus, een gebakken eitje of atjar.

Stap2

De overgebleven bami zet je in de koelkast tot de volgende dag. Maak een dik bechamelsausje om de bami enigszins te binden. Smelt hiervoor de boter in een pannetje en roer de bloem erdoor met een houten lepel. Laat op laag vuur een minuut of twee bakken en giet dan de melk er al roerende bij. Je moet een dik, wit mengsel krijgen dat je meteen door de bami roert. Maak dan ca. 16 schijfjes van de bami en zet dit een half uur in de koelkast.

Stap3

Zet ondertussen het paneermeel klaar in een kom of diep bord en klop de eieren los in een andere kom of diep bord. Haal je schijfjes dan eerst door paneermeel, dan ei en weer paneermeel. Druk goed aan en vorm mooie schijfjes. Leg deze op een bord en werk de andere schijfjes af. Dan gaan we ze allemaal nog een keer paneren: weer door ei en dan paneermeel. Op deze manier zorg je ervoor dat ze niet uit elkaar vallen in de olie en een mooi krokant jasje krijgen.

Stap4

Als ze allemaal gepaneerd zijn zet je ze tot gebruik in de koelkast. Maak je bijgerechten vast klaar en verhit je zonnebloemolie in een pan. Frituur ze dan ongeveer 2 minuten tot ze mooi goudbruin zijn en aan tafel!!

Mobiele versie afsluiten