Ingrediënten
- Ingrediënten
400 g kipfilet
2 kleine bananen (niet te rijp)
600 g fijngesneden witte kool
200 ml Pinda-satésaus
250 g Mie (nestjes)
Ketjap Marinade (Conimex)
Wok olie
Boemboe voor Bahmi Goreng (Conimex)
(Boemboe is Indonesisch voor natte kruidenmix)
Houten saté stokjes
Werkwijze
Stap1
Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Kook demie in ongeveer 12min gaar. Giet afin een vergiet en laat goed uitlekken.
Snij de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje Ketjap Marinade. Breng ze aan op de saté stokjes. Kort laten trekken.
Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ongeveer 10 minuten aan beide kanten gaar. Regelmatig omdraaien.
Pel ondertussen de bananen en snij die in dikke plakjes.
Zet een wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ongeveer 3 min. Roer er vervolgens 0, 5 dl water en de Boemboe goed door. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 min.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveer de kipsaté naast de bami en meng de pinda-satésaus eventueel door de bami.
TIP: Serveer met Kroepoek!
Bismillah =)