Bami met kipsaté en pinda-satésaus

2008-01-12
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten
    400 g kipfilet
    2 kleine bananen (niet te rijp)
    600 g fijngesneden witte kool
    200 ml Pinda-satésaus
    250 g Mie (nestjes)
    Ketjap Marinade (Conimex)
    Wok olie
    Boemboe voor Bahmi Goreng (Conimex)
    (Boemboe is Indonesisch voor natte kruidenmix)
    Houten saté stokjes

Werkwijze

Stap1

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Kook demie in ongeveer 12min gaar. Giet afin een vergiet en laat goed uitlekken.

Snij de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje Ketjap Marinade. Breng ze aan op de saté stokjes. Kort laten trekken.

Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ongeveer 10 minuten aan beide kanten gaar. Regelmatig omdraaien.

Pel ondertussen de bananen en snij die in dikke plakjes.

Zet een wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ongeveer 3 min. Roer er vervolgens 0, 5 dl water en de Boemboe goed door. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 min.

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Serveer de kipsaté naast de bami en meng de pinda-satésaus eventueel door de bami.

TIP: Serveer met Kroepoek!

Bismillah =)

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door kadilin aan 13-01-2008

    assalaam, wederom een indonesisch recept jammie lekker. Is deze soms ook van jou Houlandia. Jammer dat je naam is weggevallen. Stuur een mailtje naar de beheerder en deze zal hem zeker toevoegen.
    Is altijd gemakkelijk zo kan je indien nodig altijd iets wijzigen in het recept. En ere wie ere toekomt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.