Bami

2005-10-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Simpele bami, maar heel smakelijk door de trassi.

Ingrediënten

  • - 250 gram kipfilet gekookt en geplukt
    - 1/2 ui
    - 1 pak kort gekookte spaghetti
    - 4 theelepels laos
    - 4 theelepels kantjoer
    - 1 theelepel suiker
    - veel selderie
    - 1 pepertje
    - 4/5 tenen knoflook
    - 1 theelepel gember
    - 1 cm trasi
    - ketjap

Werkwijze

Stap1

Olie in de wok, ui, trassi, peper, laos, kentjoer, gember fruiten. Ketjap erbij,  kip meebakken,  spaghetti erbij,  selderij erbij en suiker erbij.

KLAAR!

De trassi stinkt heel erg als je het bakt, maar dat trekt vanzelf weg. Je kunt de groentes uitbreiden met paksoi, amsoi, kousenband etc.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Rzinia aan 22-11-2005

    ik heb jouw nasi gemaakt en was heeeeeerlijk dus deze probeer ik ook. inderdaad trassi geeft een heerlijke smaak, maar bij het koken stinkt het wel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.