Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Baklava met amandelen en walnoten

Baklava met amandelen en walnoten

Baklava is een lekkernij die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava wordt vooral verkocht in landen van de Balkan tot het Midden-Oosten. In België en Nederland wordt het geserveerd als dessert in Griekse en Turkse restaurants.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Ontvel de amandelen, bak ze en hak ze grof. Rooster de amandelen in de oven op 220 graden voor ongeveer 20 minuten. Hak ze daarna ook grof. Meng de noten met poedersuiker, mazhar, amandel aroma en boter.

Stap2

Neem 3 filodeeg bladen en besmeer elk blad met een kwast die je in gesmolten boter hebt gedompeld. Leg ze op elkaar en besmeer de bovenste ook. Verspreid hierop (niet teveel) je notenmengsel. Als je begint te rollen moet je elke keer de rol weer wat besmeren met gesmolten boter. Eenmaal je een rol hebt gevormd snijd je deze met een scherp mes in stukken.

Stap3

Leg de stukken rechtopstaand op een bakplaat bekleedt met bakpapier. Bak dit in de oven op 200 graden gedurende 15 minuten.

Stap4

Neem in de tussentijd een pannetje met wat honing en verdun het met een scheutje mazhar. Leg dit op een zacht vuurtje tot deze vloeibaar wordt.

Stap5

Leg de gebakken baklava in een schaal en giet hierop de honing. Laat de baklava de honing goed opnemen. Leg ze daarna in papieren vormpjes en besmeer met een kwast de bovenste kant nogmaals met honing. Doe hierop wat gebakken amandelschilfers. Succes!

 

Mobiele versie afsluiten