Baklava
2005-11-08- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 350 gram gesmolten boter
200 gram gehakte amandelen
200 gram gehakte walnoten
2 theelepels kaneel
theelepel kruidnagelpoeder 300 gram bladerdeeg
350 gram suiker
350 gram honing
4 eetlepels water
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 180 C.
Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20 bij 23 cm in met wat gesmolten boter.
Vermeng in een kom de amandelen, walnoten, kaneel en kruidnagelpoeder.
Laat het bladerdeeg ontdooien en rol dit uit tot acht lappen met de afmeting van de bakvorm.
Bestrijk de eerste en tweede lap met gesmolten boter en leg deze op elkaar in de bakvorm; leg hierop wat van het notenmengsel.
Bestrijk de derde lap met boter, leg het op de andere en bestrooi het ook met wat notenvulling.
Herhaal dit met de vierde, vijfde en zesde lap tot de notenvulling op is.
Bestrijk de zevende en achtste lap met boter en leg die er bovenop.
Snij de randen bij, snijd de bovenste lap met een mes ruitvormig (ruitjes van circa 4 bij 4 cm) in en bestrijk dit met water.
Zet het gebak in het midden van de oven en laat het in circa 30 minuten goudgeel bakken.
Bereid intussen de siroop door suiker, honing en 4 eetlepels water op een middelhoog vuur in een pan met dikke bodem te mengen tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur hoog, breng het geheel al roerende aan de kook, zet het vuur weer middelhoog en laat het een paar minuten pruttelen.
Neem de baklava uit de oven, giet de siroop erover en laat het goed intrekken.
Als de baklava geheel is afgekoeld snijd je de ruitjes van elkaar los
Gemiddelde waardering
(3.8 / 5)
10 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Bollebuik aan 08-11-2005
Waaw! Ik lust het niet maar voor degenen die het lusten, het is zeker de moeite volgens mij !
Geplaatst door oortje31 aan 13-11-2005
zit er zeer goed uit tabarak allah!!
Geplaatst door sami aan 04-01-2006
wat voor bladerdeeg
Geplaatst door saghro aan 01-12-2006
zodra ik de baklava in de oven doe dan krimpt die deeg wat moet ik daar tegen doen
door hitte weet je
Geplaatst door sadiye aan 29-09-2008
mmmmmmm ziet er erg lekker uit..
moet de baklava en de siroop alebij warm zijn?????????
Geplaatst door sadiye aan 03-10-2008
ik heb deze baklava gemaakt hij is heel erg lekker bedankt voor het recept
Geplaatst door meisje070 aan 05-10-2008
Ik heb er nu zin in!!!:P
Geplaatst door meidoornstraat aan 01-12-2008
gebruik je fillodeeg of die vierkante bladerdeeg van koopmans bv?
Geplaatst door amaani aan 31-12-2008
lekker hmmmmmmmmmm
Geplaatst door sadiye aan 08-08-2009
ik ga morgen baklava make en ik doe 5 lappe gewoon onderste met alleen boter endan op de 6de noten endan weer 5 alleen met boter endan 12ste weer notenmensel endan de rest erop
Geplaatst door sadiye aan 08-08-2009
maar weet iemand dat ik wil dat mijn baklava niet zo zacht is ik wil hem krokant weten jullie hoe ik dat zo krijg moet ik dan de syrup koud erop doen ofzo?