Baklava

2005-10-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1/2 pak filobladerdeeg (diepvries à 225 g)
    - 200 g gepelde walnoten
    - 1 theelepel kaneel
    - 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    - 60 g boter
    - 75 g suiker
    - 1 sinaasappel
    - 4 eetlepels vloeibare honing
    Materialen
    - ovenschaal ca. 25 x 15 cm

Werkwijze

Stap1

(Ca. 2 uur van tevoren: filodeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.)

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.

Walnoten (in keukenmachine) fijn hakken, kaneel en kruidnagel erdoor mengen. In pannetje boter smelten. Vorm met boter bestrijken.

Vellen deeg in breedte halveren. Velletje deeg in vorm leggen, met boter bestrijken. Dit nog 3 keer herhalen. Helft van walnotenmengsel erover verdelen. Afdekken met 2 beboterde velletjes deeg.

Rest van walnotenmengsel erop scheppen. Afdekken met rest van velletjes deeg, elk velletje met boter bestrijken.

Met scherp mes inkepingen maken voor 8 stukjes. Baklava in midden van oven in ca. 35 minuten lichtbruin bakken.

Nabereiden

Intussen sinaasappel schoonboenen en schil raspen. Sinaasappel uitpersen, sap zeven en met water aanvullen tot 1 dl. Suiker met sinaasappelrasp en verdund sap aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 5 minuten tot siroop in laten koken.

Honing erdoor roeren, tot gebruik af laten koelen. Baklava uit oven nemen en siroop erover schenken. Baklava minstens 1 uur laten staan om siroop goed in te laten trekken.

Via inkepingen in blokjes snijden.

Baklava lauwwarm of op kamertemperatuur serveren met een kopje sterke koffie.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 22
Beoordeel dit recept

22 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door miss france aan 12-10-2005

    dit is echt lekker, ik koop het altijd

  2. Geplaatst door couscous aan 30-12-2008

    ja heerlijk ik ga het maken

  3. Geplaatst door faathje aan 03-09-2009

    en couscous is het gelukt…

  4. Geplaatst door ahhadouch aan 15-09-2009

    ik denk dat ik mijn man erg blij maak met dit,hihi….

  5. Geplaatst door pipi070 aan 11-08-2012

    mmmm heerlijk ben gek op baklava met walnoten nu heb ik gwn recept kan ik het maken..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.