Ingrediënten
- - 2 struiken bakkoula
- 1\2 kopje olijfolie
- 1 tl milde peper
- 1 tl cayennepeper
- zout
- 5 knoflookteentjes
- 150 g gehakte peterselie en koriander
- sap van een citroen
- 50 g rode olijven
Werkwijze
Stap1
Maak de 2 struiken bakkoula schoon, verwijder de gele en beschadige bladeren.Was de bakkoula daarna.Laat het uitlekken en hak de bakkoula fijn met een mes.
Laat de bakkoula 20 minuten boven de stoom in een couscouspan koken.doe de bakkoula vervolgens in een braadpan en voeg er olijfolie, komijn, milde peper, cayennepeper, zout, fijn geperste knoflook en peterselie en koriander aan toe.
Braad alles aan op een zacht vuur gedurend 10 minuten.Roer er aan het einde van de kooktijd met een spatel het citroensap door.
Voor het opdienen versieren met de olijven.
Eetsmakelijk!!
Bakkoula salade is ook lekker bij de lever of bij kipfile met groenten.
Hetzelfde recept kun je ook bereiden met spinazie