Ingrediënten
- * 800 gram boter
* 500 gram griessuiker
* 1 kilogram meel
* 12 eieren (gescheiden eiwitten en eierdooiers)
* 1 eetlepel citroensap
* 500 gram gemalen amandelen (amandelspijs)
* 2 zakjes droge gist
* Jam naar keuze
* 100 gram griessuiker
Werkwijze
Stap1
Meng de boter met de griessuiker. Voeg de eierdooiers, citroensap en gist toe. Voeg daar steeds een beetje voor beetje meel toe en meng het geheel tot een deeg.
Maak van het deeg kleine balletjes. Meng een beetje van de eiwitten met de gemalen amandelen, zodat de amandelen aan elkaar vast blijven plakken. Maak een kleine kuil in het midden van de balletjes en stop daar een beetje van het amandelmengsel. Zet de koekjes in de oven tot ze goudbruin worden en laat ze daarna afkoelen.
Meng de jam met de griessuiker op een laag vuur en giet het in de kuiltjes van de balletjes.