De batbot broodjes worden bijna dagelijks tijdens de Ramadan gemaakt voor de Iftar. De ene maakt kleine broodjes de andere maakt ze weer groot. Het deeg van batbot is hetzelfde als dat van brood. Alleen brood wordt in een oven gebakken en batbot’s in pan (ma9la de alkhoubz) of pizzapan.
Ingrediënten
- - 1 kg bloem ( aldi)
- - 100 gr fijn griesmeel
- - 500 gr magere yoghurt
- - 2 pakjes gist (14 gr)
- - 75 ml olie
- - +/_ 300 ml water lauwwarm
- - 1 theelepel zout
- - 1 theelepel suiker
Werkwijze
Stap1
Alle ingrediënten samen mengen. Dan in een kneedmachine 10 min kneden, in kneedkom laten, afdekken en 20 min en vervolgens 5 min weer kneden.
Stap2
Kom besmeren met olie deeg erin 40 min laten rijzen. Deeg is heel zacht en plakkerig. Handen nat maken met olie, maak bolletjes , ik heb er 14 uitgekregen.
Stap3
Rol ze in griesmeel, leg op doekje laat 5 min staan maak plat tot rondje van 1 cm dik dek af laat 30 min rijzen.
Stap4
Bak ze op pizzaplaat of in pan aan beide kanten.
Stap5
Leg ze daarna op doekje en dek ze af met keukenhanddoek zodat ze zacht blijven.