Aysh Assaraya, Arabische brood dessert, dit is een Arabisch recept voor laten we zeggen een soort van brood pudding….. Kan het ook niet anders omschrijven maar ik zou zeggen probeer het uit, want dit recept is zo lekker mashallah en belangrijker, super makkelijk te maken!
Ingrediënten
- - ongeveer 12 sneetjes wit brood
- 2 koppen melk (volle melk)
- 2 pakjes slagroom 225 gram elk
- 3 etl maizena (of meer naar de gewenste dikheid van de saus)
- 3 etl rozenwater
- half kopje suiker
- kardemompoeder 1tlp
De qatar (oftewel suiker water/suiker siroop)
- 2 koppen suiker
- 3/4 kop water
- sap van een half citroen
- beetje safraan
- beetje kardemompoeder ( kan je ook weglaten)
- 1 etl rozenwater
Werkwijze
Stap1
Snij de korstjes van het brood af en leg in een schaal (je kan ook eerst het brood even toasten, maar het hoeft niet).
Maak de siroop: in een pan doe alle ingrediënten samen en laat het koken, als het kookt laat dan even op hoog vuur koken voor ongeveer 3 min.
Haal van het vuur en laat het afkoelen. (ik maak altijd heel veel suikersiroop want het is heel lang houdbaar en je kan dit ook van te voren maken dus.)
Schenk wat siroop over het brood, maar niet te veel, ongeveer de helft van wat je hier hebt gemaakt.
In een ander pannetje laat de melk, slagroom, suiker, kardemompoeder en rozenwater koken, laat een beetje melk over om de maizena in op te lossen.
Los de maizena op in het overgebleven koude melk en roer door de kokende melk.
Roer en je merkt dat het dikker wordt, als het niet dik genoeg is doe er maar een beetje meer maizena bij. (natuurlijk aangemaakt in een beetje melk).
Als dat klaar is schenk het over het brood en decoreer met gemalen pistache nootjes.
Laat in de koelkast voor ongeveer 3 tot 4 uurtjes.