Aysh Assaraya, Arabische brood dessert

2005-10-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Aysh Assaraya, Arabische brood dessert, dit is een Arabisch recept voor laten we zeggen een soort van brood pudding….. Kan het ook niet anders omschrijven maar ik zou zeggen probeer het uit, want dit recept is zo lekker mashallah en belangrijker, super makkelijk te maken!

Ingrediënten

  • - ongeveer 12 sneetjes wit brood
    - 2 koppen melk (volle melk)
    - 2 pakjes slagroom  225 gram elk
    - 3 etl maizena (of meer naar de gewenste dikheid van de saus)
    - 3 etl rozenwater
    - half kopje suiker
    - kardemompoeder 1tlp
    De qatar (oftewel suiker water/suiker siroop) 
    - 2 koppen suiker
    - 3/4 kop water
    - sap van een half citroen
    - beetje safraan
    - beetje kardemompoeder  ( kan je ook weglaten)
    - 1 etl rozenwater

Werkwijze

Stap1

Snij de korstjes van het brood af en leg in een schaal (je kan ook eerst het brood even toasten, maar het hoeft niet).

Maak de siroop: in een pan doe alle ingrediënten samen en laat het koken, als het kookt laat dan even op hoog vuur koken voor ongeveer 3 min.

Haal van het vuur en laat het afkoelen. (ik maak altijd heel veel suikersiroop want het is heel lang houdbaar en je kan dit ook van te voren maken dus.)

Schenk wat siroop over het brood, maar niet te veel, ongeveer de helft van wat je hier hebt gemaakt.

In een ander pannetje laat de melk, slagroom, suiker,  kardemompoeder en rozenwater koken, laat een beetje melk over om de maizena in op te lossen.

Los de maizena op in het overgebleven koude melk en roer door de kokende melk.

Roer en je merkt dat het dikker wordt, als het niet dik genoeg is doe er maar een beetje meer maizena bij. (natuurlijk aangemaakt in een beetje melk).

Als dat klaar is schenk het over het brood en decoreer met gemalen pistache nootjes.

Laat in de koelkast voor ongeveer 3 tot 4 uurtjes.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Lang houdbare walnootkoekjes die zo in je mond smelten

    Lang houdbare walnootkoekjes die zo in je mond smelten

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door amira_van_kozina aan 22-10-2005

    wat is cardamonpoeder? en waar kun je het verkrijgen???

  2. Geplaatst door ummadam aan 22-10-2005

    http://img.photobucket.com/albums/v302/ummadam/food%20album/cardamon_bigpods.jpg

    dit is cardamon…..in het arabies heet het “heel”, en dit kan je zelf als een poeder maken door de pitjes eruit te halen of kopen als een poeder.
    ik geloof dat ik toen ik nog in nl woonde wel eens heb gekocht bij de AH het heet kardamon poeder……in het nederlands
    het hoeft er niet in , maar mashallah het geeft zo een lekkere smaak aan het gerecht.

  3. Geplaatst door ummadam aan 22-10-2005

    [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v302/ummadam/food%20album/cardamon_bigpods.jpg[/IMG]

  4. Geplaatst door ummadam aan 22-10-2005

    sorry ik dacht dat de laatste link een plaatje zou geven……..
    maar probeer de eerste link, die laat je een plaatje zien van cardamon inshallah.

  5. Geplaatst door loewie aan 02-11-2005

    Ikheb het gisteren gemaakt…moet zeggen persoonlijk vondt ik het niet lekker…helaas mijn man ook niet..de saus wel meer de honing gaf toch een niet zo lekkere smaak…helaas na een paar happen weggegooid

  6. Geplaatst door ummsalman aan 03-02-2009

    Ik zie ook nergens in het recept dat er honing in moet? Of lees ik er overheen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.