Ingrediënten
- 4 kipfilet met vel
1 theelepel
1 theelepel oregano, gehakt zout en versgemalen zwarte peper
60 g zwarte olijven, ontpit en gehalveerd (optioneel)
30 g verse muntblaadjes, gehakt
3 eetlepels versgehakte peterselie
6-8 gedroogde tomaten, in vieren
2 stevige rijpe avocado's ongeveer
16 blaadjes botersla of een zakje gemengde sla Dressing
1 eetlepel citroensap
1/2 theelepel tabasco
5 eetlepels olijfolie extra vierge
1/2 kop Spaanse ui, fijngesnipperd
Werkwijze
Stap1
1- Maak de dressing door citroensap, tabasco en oregano in een grote kom te mengen. Giet de olie erbij en klop het mengsel tot een emulsie. Roer de ui erdoor.
2. Verwarm boven een middelhoog vuur een flinke hoeveelheid kruiden in een braadpan met een geribbelde bodem of zet de pan onder de grill.
3. Dep de kipfilet af, smeer de kant zonder vel in met olie en strooi er oregano, zout en peper over naar smaak. Zet de kip 7 minuten met het vel naar beneden onder de grill en druk de dikste delen zo nu en dan plat met een spatel. Draai de stukken filet om en braad ze nog eens 7 minuten op dezelfde manier of tot ze gaar zijn. Verwijder de stukken filet met een tang, leg ze op een schaal en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
4. Snijd de kip in pakken, doe ze bij de dressing en laat ze 15 minuten marineren op kamertemperatuur. Roer de marinade zo nu en dan door.
5. Voeg de olijven, munt, peterselie en tomaten toe en schep de salade goed door elkaar. Snijd de avocado's in de lengte doormidden en verwijder de pit. Snijd de helften en plakjes en doe ze bij de salade. Schep de salade voorzichtig door en breng hem op smaak met zout en peper. Leg de slablaadjes op een bord en schep de salade erop.
Besahha ou rahha 🙂