Aspergequiche
2008-10-05- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- 500 gr witte asperges halfgaar gekookt.
5 eieren
1 bakje ricotta van 200 ml uitgelekt in zeef
150 gr geraspte Parmezaanse kaas
4 vellen diepvriesfilodeeg, ontdooid
30 gr gesmolten boter
Werkwijze
Stap1
klop de eieren los en meng met de ricotta, helft van de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd elk vel filodeeg in 4 vierkanten en bestrijk 12 vierkanten dun met boter. Stapel telkens 3 met boter bestreken velletjes deeg op elkaar. Dek af emet een onbestreken velletjes. Bedek de bodem van 4 kleine quiche vormpjes met de filostapeltjes en druk licht aan. Schenk de vormpjes bijna vol met het eimengsel en verdeel de asperges erover. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak ze in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Gemiddelde waardering
(0 / 5)
0 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend