Ingrediënten
- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
2 appels
Rozijnen
Citroensap
3/4 theelepel kaneel
Beetje honing
Handjevol Amandelen fijn gehakt.(zelf bij toegevoeg dus hoeft niet!!)
Eigeel of melk voor het bestrijken
*6 Kleine bakvormpjes
Crème:
20 gram basterdsuiker ( Ik heb bruine gebruikt )
20 gram suiker
40 gram zachte boter
1 ei
Werkwijze
Stap1
Roer de boter en de suiker zacht en romig.
Voeg het ei toe en roer
alles tot een gladde creme.
Vuur uit en laat afkoelen.
Schil en snijd ondertussen de appels in kleine stukjes en meng deze met beetje honing, rozijnen, citroensap en kaneel.
Bekleed de vormpjes met 1 plakje bladerdeeg en haal de overtollige randjes eraf, daar maak je straks reepjes van voor over de taartjes.
Prik de deegbodem hier en daar met een vork in zodat het niet later gaat rijzen.
Verdeel de appelvulling over de deegbodem en giet nu het boter-suiker-ei-crème in de vormpjes.
Schik de reepjes horizontaal en verticaal op de taartjes, bestrijk ze met eigeel of melk.
Bakken op 180 graden in een voorverwarmde oven, ongeveer 35/40 minuten.
!!De appeltaartjes waren bij mij van de bovenkant en binnenkant gaar, maar de onderkant nog niet door de vormpjes.
Even uit de vormpjes halen, en op hun kop in de oven terug leggen totdat de onderkant gaar is!!*
Dames en Heren wil je meer dan 6 maken..doe dan alles dubbel he!