Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Appeltaart!!

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

1 Snijd met 2 messen de boter door de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en zout. Wrijf dan verder de boter met de vingers totdat je een kruimelig mengsel hebt. Voeg 3/4 van het ei toe. Zet het deeg verpakt weg in de koelkast.

2 Schil de appels, wrijf ze in met citroensap, maak stukjes en voeg nog meer citroensap toe totdat elk stukje zo'n beetje omgeven is. Bestrooi de appelstukjes met kaneel en 15 gram suiker, roer, voeg de rozijnen toe en roer weer.

3 Maak van 2/5 deeg de bodem. De cirkel voor de bodem kun je ook in twee�n snijden en erin leggen, dan gaat het wat Simpeler. Rol de rest van het deeg ook uit, bekleed de zijkanten en houd wat over voor de bovenkant.

4 Doe de appelvulling erin. Maak strookjes en leg die afgewisseld horizontaal en verticaal erin. Bestrijk de deegstrookjes met ei en bak de taart op 175 graden 70 minuten.

Laat 5 minuten afkoelen, ga met een mes langs de rand en haal de rand eraf. Laat verder afkoelen, zet hem dan in de koelkast. Wel binnen een week vanaf het bakken opmaken!!! maar dat is geen probleem denk ik ; )

lekker met een beetje slagroom...mmm

Mobiele versie afsluiten