Ingrediënten
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
100 gr boter
100 gr suiker
2 eieren
Paar druppels citroensap (of 1/2 tl geraspte citroenschil)
Voor de kruimellaag:
75 gr zachte boter
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr bloem
Verder:
3 grote appels in stukjes gesneden
2 el citroensap
2 el suiker
1 tl kaneel
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de ingredienten voor de kruimellaag en maak er kruimels van. Zet het tot gebruik in de koelkast weg. Mix dan de ingredienten voor het deeg en strijk dit glad in een ingevette ronde bakvorm (22 cm). Leg hierop de appelstukjes. Besprenkel de appelstukjes met citroensap en bestrooi met de suiker en kaneel. Verspreid hierover de kruimels en bak de taart onderin de oven gaar in 50-60 minuten. Voor serveren bestrooien met poedersuiker.
Let op het blijft een lage taart zoals ze die in de winkels ook verkopen, dus verwacht niet dat het een hoge taart wordt.