Appelkruimeltaart
2005-11-12- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
100 gr boter
100 gr suiker
2 eieren
Paar druppels citroensap (of 1/2 tl geraspte citroenschil)
Voor de kruimellaag:
75 gr zachte boter
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr bloem
Verder:
3 grote appels in stukjes gesneden
2 el citroensap
2 el suiker
1 tl kaneel
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de ingredienten voor de kruimellaag en maak er kruimels van. Zet het tot gebruik in de koelkast weg. Mix dan de ingredienten voor het deeg en strijk dit glad in een ingevette ronde bakvorm (22 cm). Leg hierop de appelstukjes. Besprenkel de appelstukjes met citroensap en bestrooi met de suiker en kaneel. Verspreid hierover de kruimels en bak de taart onderin de oven gaar in 50-60 minuten. Voor serveren bestrooien met poedersuiker.
Let op het blijft een lage taart zoals ze die in de winkels ook verkopen, dus verwacht niet dat het een hoge taart wordt.
Gemiddelde waardering
(4.6 / 5)
18 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door prinses nisrin aan 12-11-2005
wat lekker zeg!!!! moet je de appels eerst schillen??? bedankt voor je heerlijke recept!
Geplaatst door ellouisa aan 12-11-2005
Ja ik schil ze wel altijd, anders worden die schilletjes heel vies bij het bakken
Geplaatst door maryam_249 aan 14-11-2005
Echt ellouisa, ik blijf het je zeggen ik vind je appelkruimeltaart masha’ allah suuuuuuuuuuuuuperlekkerrrrrrr, iedereen trouwens die hem bij ons heeft gegeten. Nogmaals bedankt!!!! xxxx
Geplaatst door ellouisa aan 14-11-2005
hihi 😀 dankjewel lieverd xxxxx
Geplaatst door sihamkleuter aan 14-11-2005
je hebt me nieuwsgierig gemaakt, mryam, ik ga het zeker uitproberen.
ellouisa leuk, die oerhollandse recepetn(is het ook oma’s geheime recept?)
Geplaatst door ellouisa aan 14-11-2005
hihi, nee deze is niet van mijn oma :)ik heb wel een recept van haar sudderlapjes, zal ik die ook plaatsen?
Geplaatst door sihamkleuter aan 14-11-2005
tuurlijk!!!!
Geplaatst door soulfa aan 15-11-2005
dit ga ik zeker maken. lijkt me heerlijk.
Geplaatst door soulfa aan 20-11-2005
Hij zit in de oven.
Geplaatst door ellouisa aan 20-11-2005
OOW ben benieuwd meid, laat me weten oftie lekker is 😀
Geplaatst door soulfa aan 20-11-2005
En …………………………………………………
perfect gelukt, heb m meegenomen naar mijn schoonouders. Weer een goed recept erbij, heb inmiddels bijna een compleet kookboek.
Thanks ellouisa :kus:
Geplaatst door ellouisa aan 20-11-2005
Ben blij dat te horen! Ik heb ook een groot kookboek verzameld door marokko.nl en deze site 😀
Geplaatst door jamilagirl aan 27-12-2005
hallo ellousa kan ik ook gewoon meel gebruiken in plaats van zelfrijzend bakmeel en 160 graden heb je elektrische oven. of hete lucht oven zo niet hoeveel graden moet het wel dan in een elektrische oven.
groetjes
Geplaatst door ellouisa aan 27-12-2005
Hoi jamilagirl, je kan ook gewone bloem gebruiken, maar doe er dan wel een half zakje bakpoeder bij. De temperatuur is voor een elektrische oven.
Geplaatst door jamilagirl aan 28-12-2005
dankje wel lieverd ik heb het gemaakt en hij was lekker mijn man vondt het ook lekker. groetjes
Geplaatst door ellouisa aan 28-12-2005
Ben blij dat te horen jamilagirl :goedzo:!!
Geplaatst door wafaa aan 30-12-2005
he ellouisa ik heb die vlaai ook uitgeprobeerd hij was perfect, mijn man vond het heerlijk, het is nu al op! Gisteren heb ik die gemaakt en vandaag is ie al op…….thanks girl!!!!
Geplaatst door Sihampje aan 22-03-2006
Hi, ik heb net deze appelkruimeltaart gemaakt hij zit nu in de oven, alleen de beslag was heel dik bij mij maar heb het gewoon zo gelaten alleen ben benieuw of het zo hoort. anders zie ik het wel als het klaar is :D.
P.s Ik heb in plaats van citroensap, Lechinsap gedaan???
Moehiem ik zie wel, hoop dat het lekker is!!!
Groetjes Siham
Geplaatst door sihampje aan 22-03-2006
NOu…. hij is eruit en hij is lekker hoor.. alleen als je het in de koelkast zet dan worden de kruimels heel hard???
Conclusiee,…. geweldig recept!!!
Groetjes Siham
Geplaatst door ellouisa aan 23-03-2006
Graag gedaan ladies 🙂 ben blij dattie goed in de smaak valt 🙂
Geplaatst door Sihampje aan 23-03-2006
Neej, jij bedankt want zonder jou hadden we dit niet kunnen maken 😀
Groetjes Siham
Geplaatst door fatema aan 25-05-2006
ellouisa hij is heerlijk ik heb em gamaakt hij was in een keer op hhahaha.
Geplaatst door libeluli aan 13-10-2006
HOI ELLOUISA, mn moeder is gek op deze taart du ik heb de ingredienten gekocht om mijnmoedertje te verwennen en ik ga inshallah vanavond maken libeluli
Geplaatst door libeluli aan 16-10-2006
mjamie………… hij was super en lekker en heeft mn moeder erg blij gemaakt xxxx
Geplaatst door Sihampje aan 26-02-2007
ik heb hem vandaag gemaakt, maar de beslag is plakkerig bij mij het blijft plakken aan de mixer, ik heb toen 1 eitje bij gedaan en toen werd het soepeler! wat had ik moeten doen of wat moet ik de volgende keer doen volgens jullie?
x Sihampje
Geplaatst door cookiemam aan 25-07-2007
ellouisa, hij is buitengewoon heerlijk. Ik moet het elke keer maken voor mijn man ,terwijl hij wat dat betreft moeilijk is in eten en met moeite iets lekker vind. Bedankt dat je dit recept met ons heb mogen delen.Ik heb het trouwens ook gemaakt voor de traktatie voor mijn zoon de verjaardag voor de leerkrachten. Ze vonden het top smaken lekkerder dan die in de winkels te koop zijn dus al met al complimenten voor jou!!!!!
Geplaatst door sadiye aan 01-11-2008
ik ga deze zo maken denk ik
Geplaatst door Mosliima aan 28-08-2009
Ik heb hem uitgeprobeerd. En hy was heerlyk! Niet verwacht dat hy zo zou uitkomen. Erg lekker recept:D!
Geplaatst door Mosliima aan 28-08-2009
Ik heb hem uitgeprobeerd. En hy was heerlyk! Niet verwacht dat hy zo zou uitkomen. Erg lekker recept:D!
Geplaatst door Moussie aan 24-10-2009
Ik heb hem uitgeprobeerd en vond hem heerlijk. Alleen ook bij mij had ik plakkerig deeg. Ik heb alles goed gewogen, dus daar kan het niet aan liggen.
Geplaatst door Nadia Akhloufi aan 23-04-2016
Bedankt voor je recept ik vind hem echt heerlijk