Ingrediënten
- - 1 pak roombalderdeeg
- 300 gram amandelspijs (pakje van baukje)
- 250 ml Crème fraîche
- 6 eetlepels suiker
- 5 eetlepels kaneel
- 5 eetlepels water
- een paar zoete appels
Werkwijze
Stap1
Balderdeeg laten ontooien en door de helft snijden. De helften klein beetje groter maken door er overheen te gaanmet een deegroller.
Maak een mensgel van amandelspijs met de creme-fraiche 1 etlepel kaneel en 1 eetlepel water.
Strijk met een kwastje (of een lepel) de mengsel over elk stukje bladerdeeg.
Schil de appels en snij ze in repen (zoals op de foto) rangschik ze op elk stukje bladerdeeg.
Maak een mengsel van het restant ater, suiker en kaneel en doe een beetje over de appels heen.
Doe het in een voorverwarmde oven op 220 graden, totdat ze goudbruin zijn.
TIP: gebruik altijd bakpapier op d eovenplaat eet smakelijk