Ingrediënten
- - 1 pak roomboter bladerdeeg (voor appelflappen)
- handje gewelde en uitgelekte rozijnen
- 200 gram amandelspijs
- 2 appels
- 4 eetlepels suiker
- 1 tl kaneel
- 1 losgeklopt eitje
- wat amandelschaafsel voor erop
poedersuiker
Werkwijze
Stap1
Laat de bladerdeeg van te voren ontdooien.
Schil de appel en snijd in zeer kleine blokjes.
Doe hier de uitgelekte rozijnen bij, de suiker en de kaneel.
Brokkel nu de amandelspijs tussen je vingers.
En roer het mengsel.
Vul de bladerdeeg hiermee en sluit de zijkanten af door met een vork erin te kepen.
Besmeer met een losgeklopt ei.
Bestrooi met amandel schaafjes.
Besmeer weer met het losgeklopt eitje, zodat de schaafjes er niet af gaan.
Bak ze goudbruin op 180 a 200 graden.
Laat ze goed afkoelen en doe de poedersuiker in een zeef en bestrooi ze met poedersuiker door de zeef tegen je hand te tikken.