Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Appelcakjes

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Je zet klaar:oven, mixer, houten lepel, beslagkom, zeef, keukenpapier, mesje en papieren vormpjes

Verwarm de oven op 175.

Klop de boter met de mixer of houtenlepel tot het romig word.

Voeg de suiker en een snufje zout erbij, klop tot het suimig word.

Voeg de eieren toe en klop ze erdoor heen.

Doe de melk er bij en klop dat er ook door heen.

Meet de meel af en zeef het in de kom.

Klop het meel erdoorheen.

Was de rozijnen laat goed uitlekken.

Meng de appel, rozijnen met de kaneel snij de appel in kleine stukjes.

Schep dit door het deeg.

Vul de papieren vrompje met het deeg en en de citroensap.

Bak de cakejes +-20minboven het midden van de oven tot ze goudbruinzijn.

Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen

lekker voor feesten of voor je zelf
je kunt ook de rozijnene en kaneel weg laten en allen appel in doen

Mobiele versie afsluiten