Ingrediënten
- 4 appels,
5 lepels suiker,
140 gram suiker,
160 gram meel,
150 gram gesmolten roomboter,
4 eieren,
1 zakje bakpoeder,
2 eetlepels kaneel ,
springvorm van 27 cm.
Werkwijze
Stap1
4 appels geschild en in schijfjes gesneden, de kaneel erdoorheen strooien en zet het aan de kant.
Doe de suiken in een pannetje en laat het smelten tot het caramel word en giet het in draaiende beweging in de springvorm die inmiddels bekleed is met bakpapier.
Leg de appelschijfjes gerangschikt in de springvorm. breek nu de eieren in een kom en doe de suiker erbij en roer met de mixer tot een dikke brij en doe dan de boter erbij en de meel en bakpoeder en roer zachtjes met de mixer tot alles gemengd is.
Giet het beslag vervolgens over de appelschijfjes en doe de taart in de voorverwarmde oven op 150 graden ongeveer een uur.
Stort de taart als het afgekoeld is op en mooie taartschaal op zijn kop, dus onderste boven, die appelschijfjes geeft een mooi effect samen met de caramel.
succes...