Appelcaketaart
2008-06-06- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 8
- Bereidingstijd : 20m
Ingrediënten
- 4 appels,
5 lepels suiker,
140 gram suiker,
160 gram meel,
150 gram gesmolten roomboter,
4 eieren,
1 zakje bakpoeder,
2 eetlepels kaneel ,
springvorm van 27 cm.
Werkwijze
Stap1
4 appels geschild en in schijfjes gesneden, de kaneel erdoorheen strooien en zet het aan de kant.
Doe de suiken in een pannetje en laat het smelten tot het caramel word en giet het in draaiende beweging in de springvorm die inmiddels bekleed is met bakpapier.
Leg de appelschijfjes gerangschikt in de springvorm. breek nu de eieren in een kom en doe de suiker erbij en roer met de mixer tot een dikke brij en doe dan de boter erbij en de meel en bakpoeder en roer zachtjes met de mixer tot alles gemengd is.
Giet het beslag vervolgens over de appelschijfjes en doe de taart in de voorverwarmde oven op 150 graden ongeveer een uur.
Stort de taart als het afgekoeld is op en mooie taartschaal op zijn kop, dus onderste boven, die appelschijfjes geeft een mooi effect samen met de caramel.
succes...
Gemiddelde waardering
(2 / 5)
2 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door asma1977 aan 30-01-2009
Lekker !
Geplaatst door ummsalman aan 06-03-2009
ik heb m meerdere keren gemaakt, maar die glazuur wordt niet zoasl je zegt bij mij tenminste. Het lijkt dan net alsof de appel gewoon glimmerig is(ziet er niet echt mooi uit) Dus niet asl wt je beschrijft dat je mooie circels ziet. Misschien doe ik wat fout?>
Geplaatst door lella couzina aan 18-03-2009
je doet toch geen water bij de suiker ?ummsalman
? want dan mislukt het.
Geplaatst door sadiye aan 18-03-2009
hmm lekker