Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Appelcake-taart

Appelcake-taart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een sprinvorm in (22 cm of 24 cm).
Mix de boter met de suiker tot een crème. Mix dan een voor een de eieren erdoor tot een luchtige massa. Mix de melk erdoor. Zeef bloem met het bakpoeder en mix dat er ook door. Schep het in de springvorm. Schil en rasp de appels en verdeel dat over het beslag in de vorm. Klop het eiwit stijf met 1 tl suiker. Klop de eidooier met de rest van de suiker schuimig. Zeef bloem met bakpoeder en kaneel of koekkruiden. Schep voorzichtig het eiwit door het eigeelmengsel en vooral niet roeren!! Zorg dat het luchtig blijft. Zeef het bloemmengsel erboven en schep het er ook voorzichtig door (dus weer NIET roeren). Verdeel dit over de geraspte appel in de springvorm en zet hem in het midden van de oven. Bak hem in 60 tot 70 minuten gaar. Bestrooien met poedersuiker voor serveren.

Warm is hij het allerlekkerst, maar ook koud is hij super!

Mobiele versie afsluiten