Appelcake-taart

2006-02-10
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 125 gr boter
    125 gr suiker
    3 eieren
    250 gr bloem
    3 el melk
    1 zakje bakpoeder
    3 appels
    Verder:
    1 ei, gesplitst
    50 gr suiker
    30 gr bloem
    1/2 tl bakpoeder
    1/2 tl kaneel of koekkruiden

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een sprinvorm in (22 cm of 24 cm).
Mix de boter met de suiker tot een crème. Mix dan een voor een de eieren erdoor tot een luchtige massa. Mix de melk erdoor. Zeef bloem met het bakpoeder en mix dat er ook door. Schep het in de springvorm. Schil en rasp de appels en verdeel dat over het beslag in de vorm. Klop het eiwit stijf met 1 tl suiker. Klop de eidooier met de rest van de suiker schuimig. Zeef bloem met bakpoeder en kaneel of koekkruiden. Schep voorzichtig het eiwit door het eigeelmengsel en vooral niet roeren!! Zorg dat het luchtig blijft. Zeef het bloemmengsel erboven en schep het er ook voorzichtig door (dus weer NIET roeren). Verdeel dit over de geraspte appel in de springvorm en zet hem in het midden van de oven. Bak hem in 60 tot 70 minuten gaar. Bestrooien met poedersuiker voor serveren.

Warm is hij het allerlekkerst, maar ook koud is hij super!

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 19
Beoordeel dit recept

19 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (31)

  1. Geplaatst door marocovic aan 10-02-2006

    lieve louisa er staan geen foto’s bij

  2. Geplaatst door marocovic aan 10-02-2006

    aleen maar 1

  3. Geplaatst door ellouisa aan 10-02-2006

    ja sorry ik had de tekst van mijn topic op marokko.nl gekopieerd. Ik weet niet hoe je hier meerdere foto´s kan plaatsen, welke link je dan moet gebruiken.

  4. Geplaatst door marocovic aan 11-02-2006

    ik heb ze la gezien op marokko.nl en ik heb de cake vandaag gemaakt echt heel heerlijk

  5. Geplaatst door ellouisa aan 12-02-2006

    Daar ben ik blij om 🙂

  6. Geplaatst door IngridSaida aan 13-02-2006

    Als je meerdere foto’s bij het recept wilt zetten dan kan je gewoon je foto’s van maroc.nl copiëren en plakken…..
    Heerlijk recept weer; ik ga het gauw eens uitproberen…..

  7. Geplaatst door ellouisa aan 14-02-2006

    o echt? ik dacht dat het alleen met links kon. Dan ga ik het eens proberen.
    bedankt voor je compliment 🙂

  8. Geplaatst door pareltje aan 14-02-2006

    meid het ziet er zoals gewoonlijk weer heerlijk uit,ik ga hem zsm maken inshallah en ik laat je weten hoe lkker het heeft gesmaakt :knipoog:

  9. Geplaatst door ellouisa aan 15-02-2006

    dankje islaamparel 😀 Ja laat het me weten, vind k altijd leuk 🙂
    Liefs ellouisa

  10. Geplaatst door hind aan 20-02-2006

    Ik wilde alleen even zeggen dat ik deze cake/taart afgelopen weekend heb gemaakt en hij was een heel groot succes, vooral bij mijn man. Dus heel erg bedankt

  11. Geplaatst door safiya aan 13-03-2006

    lijkt me lekker gaat het zo maken je hoort het wel

  12. Geplaatst door safiya aan 13-03-2006

    ik ben ermee bezig maar waar moet de melk in??????????
    heb het niet ingedaan
    maar staat wel in de ingredienten

  13. Geplaatst door safiya aan 13-03-2006

    nou het zit inde oven,mar ik weet niet hoe het gaat worden je hoort het wel
    nog bedankt voor je recept

  14. Geplaatst door safiya aan 17-03-2006

    nou iedereeen vond het heerlijk bedankt

  15. Geplaatst door ellouisa aan 19-03-2006

    nou ben blij dat het gesmaakt heeft 🙂
    ik was inderdaad de melk vergeten erbij te zetten. Ik zal het veranderen.

  16. Geplaatst door Oem Abdurrahman aan 11-04-2006

    o lekker deze ga ik ook binnenkort maken inshallah je hoort van me!

  17. Geplaatst door gelderse aan 05-08-2006

    Het staat nu in de oven ik ben benieuwd.

  18. Geplaatst door ellouisa aan 05-08-2006

    en oemmie is het gelukt? En gelderse, hoe smaakt ie?

  19. Geplaatst door Khadija1 aan 21-08-2008

    ziet er heerlijk eruit! ik bn besig met het opschrijven van het recept en ik zie dat je ingredient hebt gepilts in 2 ma wt ik ff nie snap is dat 30 gr bloem haal je dat dan van de 250 gr bloem af of nie??? en het zelfde met het ei, de suiker en het bakpoeder alvast bedankt liefs khadija

  20. Geplaatst door Khadija1 aan 21-08-2008

    beantwoord me snel ik wil het make voor de ramadan
    liefs khadija

  21. Geplaatst door Khadija1 aan 21-08-2008

    beantwoord me snel ik wil het make voor de ramadan
    liefs khadija

  22. Geplaatst door Khadija1 aan 21-08-2008

    ziet er heerlijk eruit! ik bn besig met het opschrijven van het recept en ik zie dat je ingredient hebt gepilts in 2 ma wt ik ff nie snap is dat 30 gr bloem haal je dat dan van de 250 gr bloem af of nie??? en het zelfde met het ei, de suiker en het bakpoeder alvast bedankt liefs khadija

  23. Geplaatst door Khadija1 aan 21-08-2008

    ziet er heerlijk eruit! ik bn besig met het opschrijven van het recept en ik zie dat je ingredient hebt gepilts in 2 ma wt ik ff nie snap is dat 30 gr bloem haal je dat dan van de 250 gr bloem af of nie??? en het zelfde met het ei, de suiker en het bakpoeder alvast bedankt liefs khadija

  24. Geplaatst door Khadija1 aan 21-08-2008

    ziet er heerlijk eruit! ik bn besig met het opschrijven van het recept en ik zie dat je ingredient hebt gepilts in 2 ma wt ik ff nie snap is dat 30 gr bloem haal je dat dan van de 250 gr bloem af of nie??? en het zelfde met het ei, de suiker en het bakpoeder alvast bedankt liefs khadija

  25. Geplaatst door zinaatje aan 26-09-2008

    dit ziet er echt heerlijk uit en makkelijk

  26. Geplaatst door zinaatje aan 26-09-2008

    een ideetje, misschien in plaats van poedersuiker, soms jam met kokos erop. KAn ook heerlijk zijn

  27. Geplaatst door maya25 aan 01-11-2008

    lieve ellouisa ik heb een vraagje ik heb de cake gemaakt op zich wel goed gelukt alleen je vermeldt; Schep voorzichtig het eiwit door het eigeelmengsel en vooral niet roeren!! Zorg dat het luchtig blijft. Zeef het bloemmengsel erboven en schep het er ook voorzichtig door (dus weer NIET roeren). Maar als je het niet roert dan kun je het mengsel niet over het deeg verdelen omdat alles dan nog in de kom blijft vast plakken. kun je het echt niet roeren of door elkaar husselen?

  28. Geplaatst door maya25 aan 01-11-2008

    Het was wel lekker gelukt alleen het zag er niet echt mooi uit. maar heb wel complimentjes gehad voor de smaak!!

  29. Geplaatst door nadie aan 16-12-2008

    ik heb ook die cake gemaakt en inderdaad
    het zag er niet zo mooi uit zoals op de foto,maar ik heb wel compplimentjes gekregen voor de smaak.en misschien dat de 2 de keer het wel lukt jullie horen het dan wel.

  30. Geplaatst door Ummmooierd aan 01-04-2016

    Ik heb m gemaakt en hij is gelukt! Had m gemaakt als verassing voor mijn man. Hij vond m lekker. Ik zelf hou niet zo van gerechten en gebak waar appels in zitten.

  31. Geplaatst door Adhd aan 09-06-2020

    Hij staat nog in de oven, dus ik weet nog niet of hij gelukt is. Misschien kun je beter bij de ingredienten schrijven dat er geraspte appel in moet, want terwijl ik enorm aan het klunzen was (met een onplofte keuken) kwam ik er ook nog achter dat ik de appel had moeten raspen. Ik zou niet weten hoe, .aar dan had ik het van te voren wel opgezocht. De eieren moesten blijkbaar ook op dezelfde temperatuur als de boter, dus voor de beginner zou je er bij de ingredienten achter kunnen schrijven (op kamertemperatuur). Voor chaotische mensen zoals ik is af en toe op ENTER drukken in de tekst wel fijn. Toch bedankt voor een relatief eenvoudig recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.