Ingrediënten
- *3 grote eieren
*3 flinke appels (Jonagold of zo)
*150 gram suiker
*120 gram bloem
*1 volle theelepel bakpoeder
*4 eetlepels zonnebloemolie
*een mespuntje kaneel (of wat vanille)
*geschaafde amandelen
*naar smaak caramelsaus en/of kaneelijs
Werkwijze
Stap1
Mix de eieren met de suiker en het kaneelpoeder (of een paar druppels vanille-essence.
Roer er de zonnebloemolie doorheen.
Zeef de bloem en het bakpoeder er overheen en schep er doorheen.
Doe het cakebeslag in een beboterde en met bloem bestoven lage ronde bakvorm (of bekleed de bakvorm met bakpapier).
Verdeel daaroverheen de geschilde, van klokhuizen ontdane en in partjes gesneden appels.
Bestrooi het geheel met de geschaafde amandelen en zet de appelcake in de voorverwarmde oven.
Bak ongeveer 20 minuten.
Haal uit de oven en laat de cake helemaal afkoelen alvorens `m uit de vorm te halen.
ik zelf spuit er slagroom op en plus een beetje kaneel op die slagroom dat is heel erg lekker dames kom op uitproberen 😛
het receptje is van AMBER 😉