Ingrediënten
- 1 zakje gedroogde gist
100 ml lauwe melk
beetje zout
75 gr zachte boter
50 gr suiker
1 ei
350 gr bloem
Vulling:
3 appels
1 el bloem
1 tl kaneel
1 el suiker
handje rozijnen
Werkwijze
Stap1
Verse gist oplossen in de melk en 10 minuten afgedekt laten staan. Droge gist door bloem mengen. Bloem (met gist of zonder gist) in een kom doen. Melk, suiker en ei erbij en even mengen. Dan de boter erdoor mengen en het snufje zout erbij doen. Alles kneden tot een glad deeg (als het plakt wat bloem toevoegen). Laat dit afgedekt voor 1 uur rijzen.
Snijd ondertussen de appels in kleine stukjes en meng het met de kaneel, suiker, bloem.
Rol het deeg daarna uit tot een vierkante lap van 30 bij 40 cm. Verdeel de vulling hierover en rol het strak op (vanaf de brede kant). Snijd het in plakjes van 2 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat nog 30 minuten afgedekt rijzen. Daarna bestrijken met eidooier en op 225 graden voor 15 minuten bakken.