Ingrediënten
- 5 grote appels
125 gr zachte boter
125 gram suiker
3 eieren
klein beetje zout (tl)
en halve citroen geraspt (alleen de schil)
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
100 ml lauwe melk
150 gram rozijnen
2 lepels kaneel
Werkwijze
Stap1
doe de meel in een kom, en doe er de boter, suiker eieren, zout, citroenschil, bakpoeder, en de melk erbij, en haal dit goed met mekaar door.
schil de appels en snij ze in kleine dunne stukkken en meng je ze met de kaneel.
Als je de beslag goed hebt gemengd, moet er een stevige beslag ontstaan, die doe je in een ingevette bakvorm van ongeveer 28 cm.Ik heb 26 gebruikt, daar doe je dan de partjes ingesneden appels in en strooi er een paar rozijnen overheen.
oven voorverwarmen op 200 graden 15 min. en als je de appeltaart erin doet dan deze op 180 graden verder laten bakken.
eet smakelijk